Khamis, 3 Januari 2013

KENANGA WHOLESALE CITY Terbaik! - Pusat Borong Pertama Di Malaysia

Shopping sememangnya menjadi salah satu kegilaan ramai rakyat Malaysia ketika ini. Lebih lebih lagi bila ada Mega Sale sampai la ke Giga Sale. Kadang kadang terpikir juga kene la save budget jugak kan? Sebab tu ramai yang membeli bila ada sale je.

Sekarang ini kita semua boleh berbelanja sakan di KENANGA WHOLE SALE CITY yang teletak di jalan Gelugor berdekatan stesen Hang Tuah dan San Peng KUALA LUMPUR. Lebih dari 800 KEDAI dan 500,000 KAKI PERSEGI , Bakal diterjahi oleh anda-anda semua ni. KENANGA WHOLE SALE CITY merupakan one-stop fashion whosale untuk di jelajahi! Sampai je kat sana korang boleh tengok macam-macam jenis baju , aksesori, kasut , bag , gift and mcm mcm lagi... Boleh kata nak apa semua ada !


Korang yang nak pergi sini bolehlah ambil LRT (then tuka monorail ke Jalan Hang tuah)
and bagi yang menaiki kereta bangunan ni berdekatan dengan Balai Bomba Hang Tuah .
KENANGA WholeSale City merupakan salah satu Mall Wholesale yang boleh di dapati di rantau ini.
Setaraf dengan Wholesale city Bangkok dan Mangga Dua Jakarta. Dibina dengan ciri ciri futuristik.


KENANGA WholeSale City mempunyai 22 timgkat. gila tinggi kau... haha~shopping la smpai pengsan


tengok tuuu..fuyoooo...dongak2 sakit leher..haha..

Ini di tingkat bawah. tingat bawah (G floor) paling best. mcm 2 ada.  huhu. Design baju latest2 .


dari baju trendy sampai la baju tradisional sampai ke pelengkapan haji umrah semua ada disini.
bak kata lagu '' Semuanya ada di KK , Hanya Di KK..HAHA''.. tapi kali ni Di Kenanga WholeSale City.



leging leging murah2.


Baru first floor dah mengah2 ..haha
don't worry ade floor yang menyediakan cafe/minum2 .. lega tekak sambil shopping..motipp sangat.


floor Men's wear. katanya..tapi xdela banyak dgt bju nya..baju pompuan yg lebih..hadoitt..


Kedai Pakaian lelaki. aarghhh semua best2.. nampak elephant pulak..haha


randomly baju / pakaian / kasut whatever barang korg kene la beli 3 pasang keatas. baru dapat murah.
nama pun wholesale bhaii.. ;)
kalo beli satu2 mmg pricey~


Selain Daripada baju lelaki , dan baju perempuan ..kat sini ade jual juga berkedai2 kedai pakaian kanak-kanak . untuk yg ada anak ramai pergi sini. murah murah bhaii.haha



attracted with this panda cap! look nice..


actually pergi sini nak cari kasut yang encik Maznizam beli . my fren. haha..
kalerful and murah! tp malang tak jumpa. next time aja lah. 



Ya,  bermaksud pelbagai gaya dan beberapa ratus cara untuk membeli-belah kat kedai di bawah satu bumbung. Ia juga bermakna makin kurang la duit duit anda dalam dompet itu. haha . tapi kene pandai la bodek 2 owner kedai..moga moga dapat lagi murah !?

Betul?

Dan jom la kunjungilah KENANGA WHOLESALE CITY untuk bershopping sakan sampai pengssan,
apa apa korang nak lebih lanjut klik sini. (www.kenangacity.com.my)



37 ulasan:

  1. ok info sangat menarik.. :D thanks..

    BalasPadam
  2. good info tq..

    BalasPadam
  3. Tq 4 info,kebetulan Sya nk pergi kl.

    BalasPadam
  4. Salam, nk tya KW ni tutup pukul brapa?!!!

    BalasPadam
  5. Surau x dak ka sana?

    BalasPadam
  6. Surau mesti ada don't worry yer.....di Msia ni maner ada shopping complex yg tak da surau kan ? Berani mereka nak buat complex dgn tak bersurau...ada kena tarik lessen bangunan kang!

    BalasPadam
  7. Klu nek komuter dr sg buloh nk benty ktne ek?

    BalasPadam
  8. kalau nak tukar monorel tu kat mane? dkt kl sentral ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau tak silap tukar kat stesen Masjid Jamek

      Padam
    2. masjid jamek xda monorel

      Padam
  9. borang ke borong?

    BalasPadam
  10. KWC ni kul 8 mlm dah tutup.. surau ada di tingkat ats berhampiran tempat parking kete

    BalasPadam
  11. leh tanya apa hotel yg berdekatan ngan kenanga ni?

    BalasPadam
  12. boleh borong byk2 ker bj kt sini..

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. hari ahad buka x?buka smpai kul brapa?

    BalasPadam
  15. dah pergi dah minggu lepas ........ baju kalau beli sehelai RM 55.00 kalau beli 3 helai jadi murah Rm 35.00 ....bukan ke sama je kat mana-mana tempat ????? nak makan memang payah sebab kat sana rata-rata restoran cina ....tudung-tudung plakkk memang banyak tapi harga macam sama jek kat mana2 tempat .....kalo nk gi sana kena beli borong kalo tidak tak berbaloi ngan jalan sesak nk masuk kwsan tuh .....

    BalasPadam
  16. tak murah mane pon kenanga ni baik pegi kedai2 kat jln han tuah luar kenangan tuh

    BalasPadam
  17. boleh suggest tak butik yg da jual baju utk saiz besar2...nnti dh pergi sna..senang...kalo mall besar2 mcm ni malas nk jln jauh2 cri.dri stu butik ke satu butik yg saiz...kalo tahu butik mana.bgtahu ye..plezz

    BalasPadam
  18. Kalau kain pasang ada jual tak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam sis..kalau kain pasang sis gie jalan tar jelah..byk pilihan..murah...
      Tgk website saya..contoh...
      Kain Pasang Harga Borong RM40

      Padam
    2. Saya pun jual sbb tolong mereka yg malas ke kl...alang2....kalau sis boleh gie sendiri...gie sana...lg senang kot...hmmmm

      Padam
  19. ada jual jersey bola x?

    BalasPadam
  20. Kalau duduk jauh-jauh dari luar kawasan KL, memang berbaloi borong banyak2 dekat sana.. Kalau ada modal sikit, beli je di kawasan dalam negeri .

    BalasPadam
  21. Kalau dari bandar tasik selatan nk pergi ke tmpat nie kena tukar naik monorel ker? Xbrapa nk faham instruction yang dibagi..

    BalasPadam
  22. Kalau dari bandar tasik selatan nk pergi ke tmpat nie kena tukar naik monorel ker? Xbrapa nk faham instruction yang dibagi..

    BalasPadam
  23. Hotel apa yg b'dekatan dgn KWC ni..??

    BalasPadam
  24. kalau daro kl sentral mmng ada monorel ke?

    BalasPadam
  25. Kalau saudara saudari duduk dekat KL, memang baik Kenanga Wholesale City, lebih besar dari Plaza GM. Tapi kalau anda tinggal dekat PJ dan Shah Alam, lebih baik pergi GM Klang ja la....Lagi dekat dan lebih banyak pilihan berbanding dengan Kenanga. Restoran pun banyak, medan selera pun ada. Parking berlambak kat luar, dan yang paling penting, free.
    Lepas pergi Plaza GM boleh pergi ke Aeon Bukit Tinggi pula, sebelah jalan saja. Boleh tengok wayang dan shopping lagi.

    Kedai kami berada di dalam GM Klang. Pemborong aksesori wanita sejak GM Klang dibangunkan sehingga sekarang. Datanglah ke kedai kami di 2F-15 dan 2F-13 di tingkat 2, GM Klang.
    Kalau saudara saudari nak cari Pandora Inspired, datang ke 2F-13.
    Kalau nak cari barang barang seperti gelang tangan, rantai-rantai beraneka jenis atau kerongsang, datang ke 2F-15.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, lupa pulak....laman web kami - www.borongborong.com.my
      Selamat Memborong!

      Padam
  26. Naik LRT STAR/ KL Monorel sampai stesen Hang Tuah, jalan je ikut flat flat berdekatan... sampai la tempat ni.

    BalasPadam
  27. Ada urusan di Shah Alam/Klang i.e ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang
    berdekatan dengan harga berpatutan (RM150/semalam). Layari blog kami di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    BalasPadam